Меню сайта

Категории раздела
Вишивки минулого [7]
Вишивка Подылля [2]
Історія вишивки [9]
Регіони України [5]
Все про вишивку [6]
Український рушник [4]
Український орнамент [3]
Мода 2015 [1]

Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 864

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная

Регистрация

Вход
Приветствую Вас Гость | RSS


Вишиваночка


Пятница, 26.04.2024, 01:58
Главная » 2009 » Декабрь » 2 » Як вишивати?
16:23
Як вишивати?

7_str_28_29.jpg Дуже приємним й заспокійливим використанням вільного часу для дівчини (і не тільки), є один із видів рукоділля - вишивка.


Отже, коротка інструкція-майстер-клас
Що Вам знадобиться:
•    маркер для розмітки канви
•    пяльця
•    нитки
•    схема для вишивки
•    голки
•    канва


1 крок
Для початку вам необхідно вибрати малюнок для вишивки. Його можна або купити в магазині в комплекті з набором для вишивки, або вибрати картинку з журналу.
2 крок
Щоб зручніше було вишивати, можна розмітити канву спеціальним маркером, що легко видаляється при пранні вже готової вишивки. Якщо під рукою немає маркера, то можна просто вибрати який-небудь великий елемент у центрі картинки й починати вишивати з нього.


3 крок
Після того, як ви розмітили канву, її необхідно заправити в пяльце. Зробити це зовсім не складно: канва накладається на обруч меншого діаметру. Потім, поверх канви накладається другий обруч. Канву необхідно натягнути так, щоб канва не провисала й потім затягти гвинтик обруча.


4 крок
Тепер, коли канва розмічена й закріплена в пяльцах можна починати безпосередньо вишивку. Щоб виворіт виглядав акуратно, потрібно закріплювати нитку не вузликом, а стібком. Існує безліч різних видів хрестів, я розповім про найпростіший, котрий, однак, дозволяє вишивати дуже гарні й досить складні картини.


5 крок
Отже, простий хрест виконується в такий спосіб:
 з вивороту канви робиться прокол на лицьову. Потім, робиться перший елемент стібка: по діагоналі, зверху - долілиць, ліворуч - праворуч. Вийде напівхрест. Щоб завершити стібок, робиться т же саме: виконується елемент стібка зверху-долілиць, але вже праворуч - ліворуч. Якщо за схемою передбачається цілий ряд хрестів одного кольору, то можна спочатку в ряд виконати перші елементи стібків, а потім, у зворотному напрямку завершальні елементи.


6 крок
Після виконання всієї вишивки, канву необхідно випрати в теплій воді, висушити праскою й при бажанні вставити в рамку.


Удачі й захопленості процесом!
Категория: Все про вишивку | Просмотров: 3428 | Добавил: zlodei | Теги: процес вишивки, вишивка, як вишивати | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Dorian_Gray  
0
Доброго дня всім вишивальницям та просто гостям сайту !
В мережі єдуже багато сперечань з приводу оформлення, натяжки та власне подачі готової вишивки спробую полегшити цей клопіткий процес за допомогою простого підручного матеріалу ДВОСОРОННЬОГО СКОТЧУ.
Тепер хочу поділитись цікавою інформацією з приводу оформлення вишитих робіт.
По перше : є набагато простіший, та практичніший спосіб для натягування вишивки - це використання двосороннього скотчу різної ширини та міцності приклеювання. Сам скотч можна придбати в більшості будівельних магазинів, та супермаркетів типу Епіцентр.
По друге: В чому ж власне перевага - Сам спосіб натягування дає можливість максимально точно відцентрувати роботу, для того, щоб потім рамка чи паспарту не закривало значну частину вашої роботи по краям.
По третє : Не всі вишивальниці при оформленні своїх робіт використовують скло, що в свою чергу сприяє накопиченню пилюки та різного роду випарів (з кухні), і з часом роботу потрібно знімати з рамки і після прання знову натягувати нитками. Двосторонній скотч полегшить цю процедуру в зручності, часі та простоті роботи.
По четверте і найголовніше : При використанні такого скотчу ви позбавитись хвильок і небажаних нерівностях на лицевій частині своєї роботи і вишивка з плином часу не стягнеться і не провисне в рамі якого б розміру вона не була, тому що скотч тримає її рівномірно по всьому периметру, що особливо важливо - коли вишивка вишита трішки навскіс.
Так, звичайно, одразу це зробити самому не так вжей просто, тому що вимагаються навики та хоча б малий досвід по натягуванню вишиок та бісеру. Тому, якщо шановне панство не матиме змоги чи часу скористатись моїми порадами запрошую до нас в салон."Доріан". Ми знаходимось в м. Івано-Франківську по вул. Вовчинецька 149. (за католицьким костелом). Надаємо послуги по оформленню вишивок, бісеру Ікон, картин, дзеркал, та інших творів візуального мистецтва. Будемо раді бачити.
Взірці оформлення можна переглянути на нашому сайті www.dorianart.at.ua
Більш детальна інформація за телефоном (03422)69549, або 0506095064.

Имя *:
Email *:
Код *:
Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Цікаві фото

Архів даних

Друзі сайту
  • Мій край
  • Моя Италия

  • © © Copyright MyCorp © 2024 Сделать бесплатный сайт с uCoz Rambler's Top100